LIFE AS WE SPEAK

15 januari | 0

| Okategoriserade

1

2
Nytt år, 2017. Ett oskrivet blad. Eller inte helt oskrivet – för om allt går som det ska kommer skatten jag bär på ut till världen i april. Det är faktiskt det som är anledningen till att ”livet kommit emellan” här på bloggen. Jag har helt enkelt mått riktigt riktigt kasst i 20 veckor. Nu är jag iallafall back on track och tänkte kasta in en lista jag hittat!

Vilken vecka är du i nu?
I vecka 27 (26 + 3)

När är du beräknad?
Den 19:e april !

När fick du reda på att du var gravid?
Efter otaliga svettattacker, yrsel och illamående tog jag mig i kragen och köpte hem några test. Dom visade ingenting och jag fick för mig att jag blivit riktigt sjuk. Två veckor senare mådde jag fortfarande lika dåligt och lovade Danne att ta mig till läkaren. Gjorde ett sista test för att försäkra mig och läste noggrant på baksidan av förpackningen. Inser att jag tidigare missat den lilla detaljen att man ska vänta minst 2 minuter efter att man gjort testet – dvs jag har kastat alla testen innan dom hunnit visa resultat… Det var den 12:e augusti!

Hur gamla var du och din partner då?
26 och 25.

I vilken vecka var du då?
Någonstans i vecka 5.

Hur tog du det?
Jag blev otroligt chockad och kunde inte riktigt förstå. Det tog mig ca 15 veckor att vänja mig vid tanken men än idag kan jag inte riktigt fatta att det slår två hjärtan i min kropp.

Mådde du mycket illa i början?
Ja, det var en kämpig tid. Från vecka 5-6 till vecka 20 stod jag med huvudet i toaletten varje morgon, kunde inte tänka på kaffe eller något annat ät/drickbart för den delen. Jag sov mig igenom all ledig tid och kände att ingenting var värt något.

Hade du mycket halsbränna?
Aldrig haft… än så länge!

Är du känslig?
Jag har inte märkt av någon förändring på mitt humör eller mina känslor. Kan hända att mamma och pappa fått sig en oförtjänt känga någon gång, precis som Daniel, men ingenting anmärkningsvärt.

När kände du bebisens första sparkar?
I vecka 18-19 kände jag ett slags fladder i magen men vågade inte riktigt tro att det var bebisen. I vecka 21 gick det däremot inte att ta miste på sparkarna.

Är du ofta orolig?
I början googlade jag allt i från missfall till sova på mage. Nu har jag blivit lite mer chill med inställningen att jag inte kan rå på något så länge jag tar hand om mig själv på bästa sätt.

Sparkar bebisen mycket?
Det är ofta full fart inne i magen, främst på kvällarna och helgerna när jag kommit ner i varv.

Har du fått bristningar?
Nej, än så länge har jag klarat mig (peppar peppar) men jag har förstått att det kan komma när som helst, även efter förlossningen, så vi får väl se.

Har du foglossning?
Jag känner mig väldigt grön på detta och har inte riktigt förstått vad foglossning är, och så länge jag inte känner av det själv kommer jag nog inte förstå.

Vet du vad det blir för kön?
Vet och vet men ja, vi frågade barnmorskan om hon kunde se vid ultraljudet och hon påstod att det till 99% var en liten flicka. But you never know har jag märkt när jag läser alla storys i gravidgruppen på facebook (japp, jag har blivit en sån som hänger där)!

Hur gammal kommer du vara när bebisen kommer?
Jag hinner fylla 27 år några veckor innan om ”hon” kommer som planerat.

Vilka är dina favoritkläder?
Dom fulaste mysbyxorna ni kan tänka er, med bred mudd som jag kan dra över magen.

Vilken sovställning är bäst?
Just nu skulle jag våga påstå att ingenting är skönt. Jag har alltid sovit på mage och det är svårt att bryta mönstret trots att jag har en liten kula. Det händer fortfarande att jag vaknar på natten av en ömmande mage då jag snurrat runt i sömnen.

Hur känner du inför förlossningen?
Jag är både livrädd och peppad inför förlossningen. Det slår mig ofta att det här är det galnaste jag någonsin gjort och jag har ännu inte vant mig vid tanken. Jag kan inte förstå att detta sker här och nu och att jag är där i livet, där jag för lite mer än ett halvår sedan aldrig trodde att jag skulle vara. Det som sker i min kropp känns crazy!


Inga kommentarer ännu.

Kommentera detta

  • (publiceras inte)